SPAMALOT

 

Calia arribar a MONTY PYTHON. Per a la gent de la nostra generació és un referent de l’humor a nivell mundial. I calia arribar-hi, com calia submergir-s’hi, deixar-s’hi portar i percebre bé els efectes clarament balsàmics que genera. Aquesta barreja d’humor entre irreverent i absurd és del tot necessària. A nosaltres ens ha anat molt bé justament ara, amb tot el que passa a fora... a la vida real.
AMALGAMA ha arribat a un punt de plena maduresa de la Companyia. Sense aquest factor tampoc podríem assumir un repte com Spamalot. Així i tot, quina feinada! Ens tornem a atrevir amb un musical sabent tot el que exigeix i què se’ns demana. Però ho necessitàvem..., i pensem que el públic a qui adrecem els nostres esforços també ho necessita.
Des del nostre punt de vista, fer teatre és una activitat plenament d’autocomplaença. Ho fem perquè ens ve de gust i prou. De tota manera, seria fals quedar-nos només amb aquesta lectura. També volem agradar, divertir, encomanar la nostra alegria, el sentit càustic de l’humor del nostre musical, i compartir els efectes terapèutics que provoca.
A
questa vegada hem d’agrair la col·laboració de l’INSTITUT ANNA GIRONELLA DE MUNDET. Les professores i els alumnes del centre també han hagut de fer un tour de force per tenir enllestit un vestuari complicat que no només ens encanta, sinó que ens va a la mida...
En acabar també agrairem molt un bon aplaudiment, com sempre. Un aplaudiment que compartirem amb l’OVÍDIA NAVARRO, amiga i companya que avui no pot actuar amb nosaltres perquè la mort ens la va arrabassar el 15 d’octubre de 2017. Ens acompanyarà i es pixarà de riure des d’on sigui, perquè ens va prometre que ho faria.
I com a resum de tot el que acabo de dir, em remeto a unes estrofes de la cançó més icònica del muntatge, i que espero que al final tots coregeu amb nosaltres (per això us en transcric la lletra). És un lema que més val tenir present, i que això no ens faci semblar ximples! A la vida cal ser positiu.


Miquel Agell
Director

ImatgesFitxa artistica